Въпроси

1. Как да процедирам, ако искам да се запиша на психотест за шофьори?
Обадете се на телефоните на сайта ни, за да се информирате за планираните дати за психотестове за 1-во или 2-ро изследване. Трябва да дадете лична информация – три имена и ЕГН за да бъдете записани за психотест в системата на ИА Автомобилна администрация. Нашия психолог ще ви съобщи датата и часа, на който можете да се явите на психотест. Tаксата за психотеста ще заплатите в деня на провеждането на психотеста (ако е в брой) или преди деня на психотеста (ако е по банков път)
Ако не успеете да покриете нормите на психотеста – имате право да се явите отново в рамките на 6 месеца на т.нар. Второ изследване за психологическа годност (но само в същата лаборатория, в която сте се явил/а на първото). Ако и на второто изследване не покриете нормите – имате право на Трето изследване (то се провежда само в ИААА).
———————————————————–
2. Каква е продължителността на един психотест и кога са готови резултатите?
Продължителността е от 2 до 3,5 часа (в зависимост от големината на групата записана за съответния ден. Резултатите са готови 15 минути след като сте приключили с последната част на психотеста.

———————————————————–

3. Къде и как ще получа удостоверението си за психологическа годност?

Удостоверението ще получите 30 минути след като завършите психотеста (ако сте се справил/а успешно и с трите части на изследването) от психолога в Психолабораторията

———————————————————-

4. Какъв е срока на валидност на удостоверението и има ли разлика ако водача е над 65 годишна възраст?
Срока на валидност на удостоверението е 3 години. За водачи над 65г. възраст – срока е 1 година.

———————————————————-

5. Имам ли право само с един психотест да кандидатсвам за различни категории – C, D или такси?
Да, психологическата годност може да бъде оценявана по всички категории (за превоз на пътници и товари) и за таксиметров превоз на един психотест.

———————————————————-

6. Ако документа ми за управление на МПС не е издаден от от КАТ-МВР – град София, мога ли да положа теста във вашата фирма?
Да – можете да се явите на тест в нашата лаборатория, независимо къде е издаден документа ви за правоуправлние.

———————————————————-

7. В случай, че документа ми за управление на МПС е отнет, поради изчерпване на контролните точки, имам ли право да се явя на психотест или не?
Да – Вие сте ЗАДЪЛЖЕНИ да се явите на психотест преди да ви бъдат възстановени точки.

———————————————————-

Остави отговор

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>